شهید عبدالمحمد اکبری باصری فرزند بهزاد (ابوطالب)
ولادت : ۱۳۴۸
تاریخ شهادت: ۲۸ /۸/ ۱۳۶۶
محل شهادت: شلمچه
عملیات : خط پدافندی
فرزند بهزاد ( ابوطالب ) ، متولد سال ۱۳۴۸ ، دانش آموز دوم هنرستان ( رشته ی کشاورزی ) مجتمع شهید مطهری شیراز ، با لبیک گفتن به ندای امام خمینی(ره) مبنی بر پر کردن جبهه ها ، مدرسه و کلاس را رها کرد و آگاهانه و با شناخت کامل به صفوف منسجم وبا نشاط بسیجیان پیوست . در سرزمین های پهن دشت و لاله خیز خوزستان و خطه ی لاله گون کردستان به دفاع و انجام وظیفه پرداخت . یک بار در منطقه ی عملیاتی والفجر ، یعنی فاو بر اثر گاز شیمیایی مصدوم و مدتی در بیمارستان بستری شد . پس از بهبودی و بازگشت به جبهه به خاطر عشق و علاقه ی خدمت در مناطق جنگی ، به عضویت سپاه در آمد و با گذراندن دوره ی آموزشی با سمت فرمانده ی دسته ، کار خود را ادامه داد . سرانجام در خط مقدم شلمچه به تاریخ 28/8/1366 شهادت او را گلچین نمود و به راست قامتان جاودانه ی تاریخ پیوست و پیکر پاکش در گلزار شهدای شهیدآباد آرام گرفت.
خاطره از شهید:
اواخرفروردین۱۳۶۶ جهت اعزام به آموزش و گذراندن دوره فرماندهی دسته،همراه بادیگربرادران شهیدآبادی محمدعلی و احمدعلی اکبری،یعقوب یوسفی،حسن یوسفی واحمدعلی اکبری(فتحعلی) ازپایگاه دهبیدراهی اهواز شدندوپس از طی آموزش درپادگان شهیدحبیب اللهی اهواز درگردان رزم امام حسین(ع)لشکر ۱۹ فجر مشغول خدمت درجبهه شدند، اوایل آذرماه درخط مقدم(خط پدافندی) مستقرگردیدند.فرمانده گروهان ،فردی ازدیار سرچهان شهید بزرگوار اکبرمیرزایی بودند.این دو(شهید اکبر میرزایی وشهیدعبدالمحمد) علاقه شدیدی به یکدیگر داشتند.به قول برادرانی که همراه این شهیدان عزیز بودند میگفتند چندشبی که خط راتحویل گرفته بودند شبها وحتی روزها نمی خوابیدند قسمتی ازخط پدافندی گروهان شهید اکبرمیرزایی به صورت هفتی شکل به سمت خط عراقی ها به داخل خاکریز زده بودند و محل شهادت دوست شهید عبدالمحمد، همین حدود خاکریزهفتی شکل بود قابل ذکر این است که حدود خط پدافندی گروهان شهید طوری قرار گرفته شده بودکه صبحها و بعدازظهرها با خمپاره شصت عراقيها موردهدف قرار میگرفت و معروف به منطقه شصت شده بود وبا توجه به علاقه این دو شهید به یکدیگر ، شهید عبدالمحمد تقریباً یک روز بعداز شهادت دوستش ندای حق را لبیک گفته و به وصال معشوق خویش رسید وشربت گوارای شهادت را نوشید و به شهداء پیوست .طریقه شهادت به قول دوستان وی ، اصابت ترکش خمپاره شصت از پشت سر شهید بزرگوار بود.
خانواده شهید:
پدرشهید به نام بهزاد و معروف به حاج ابوطالب و مادر شهید به نام حاجیه شمایل اکبری که علاوه بر شهید دارای ۷ فرزند، دو پسر و پنج دختر میباشند.
پدر شهید به کارهای دامداری وکشاورزی اشتغال داشت؛ ایشان از رزمندگان ۸ سال دفاع مقدس و فردی اهل مطالعه ؛مأنوس با قرآن و نهج البلاغه ؛دارای طبع شعر و بسیار مهمان نواز است.
مادر شهید در خانه داری و حرفه قالیبافی مشهور بوده و در پیشبرد اقتصاد خانواده سهم بسزایی داشته ضمن اینکه در امور دامداری و کشاورزی نیز تلاش مؤثر نموده است. بی نهایت صبور؛ مهربان، دلسوز میباشد و اطرافیان به استخاره ایشان عقیده خاصی دارند و کارهایشان را با استخاره ایشان انجام می دهند.